Klik..Klik..Klik..

Friday, May 20, 2011

i'm on OS6 now ~~~

ngeeeeeeeeeee..^_^ 

Wednesday, May 18, 2011

Coming soon to Vodafone UK~~

Vodafone UK BlackBerry Bold 9900

Get your hands on the sexy new BlackBerry Bold 9900 :)) Cun giler siuuuuttt..

OS..OS..OS.. ~~~ BLACKBERRY USER ~~~


Hye olls..pengguna blackberry upgrade la OS anda ye..sangat best.. :D


Official OS 6.0.0.524 for the Curve 3G 9330 and Bold 9650 from Verizon

BlackBerry 6
Verizon users get another update today as both the Bold 9650 and Curve 3G 9330 have some new software. OS 6.0.0.524 is official from Big Red and ready for the taking. Things look to be good on both of these, so if you are a 9650 or 9330 user then fire up the ol' USB cables and get to installing. If you get up and running, leave a comment here or in the forums with your findings. As always, use caution when installing any OS.

Thursday, May 12, 2011

HUJAN..HUJAN..HUJAN..

Yahooooo..walaupun bahang akan terasa lepas hujan berhenti..tapi aku besyukur hujan turun arini..atleast leh cuci jerebu yg sedang melanda akibat tempias dari negara jiran..huhuhuu..ni ihsan gambar hujan dari cik google..menunjukkan kat luar sedang ujan.. :D

Wednesday, May 11, 2011

Lama dah tak berbelog..........

huwaaaaaaaaaaaaaaaa.. ngantuk + sakit-sakit badan la..
lama sudah tak berbelog..sbb nye.........agak susah nak mengadap lappy @ pc ni hah..
kat opis ni skang sume di pantau nye..kat umah lak,pantang bukak lappy je dah ade yg menyibuk..sampai kan tgh tido pun leh tejaga bila dengar bunyi window tu..huahuahuahua..dasyat la bdk dobot tu..nak jadi pakar IT kot nanti.. ehehehhe..moga-moga n mudah-mudahan jd pakar IT n bergaji besar,leh jaga aku dihari tua nanti..amiiinnnnn...hah korang2..meh tlg aminnnn kan jugak.. :))
pastu..weekend plak,org mesti ckp,ade masa teluang..tp tp tp mgu lepas xde masa la..ade jemputan kenduri..pastu bdk dobot tu demam..ermmm mmg kene ngadap dia la..x leh nak wat keje lain..umah pun dah cam tongkah pecah..ngeeeeeeeee..nanti amii up pic ek.. ;p

Wednesday, April 27, 2011

HASAD DENGKI!!!


1. Sifat dengki menghapuskan amalan baik.

Setiap kali seorang muslim melakukan kebaikan, dia akan beroleh pahala. Tetapi, apabila dia memiliki sifat dengki, amalan kebaikan yang dilakukannya akan terhapus gara-gara perasaan keji itu. Ini selaras dengan sabda Rasulullah SAW yang mafhumnya:


“Jauhilah olehmu sekalian akan sifat dengki, kerana sesungguhnya dengki itu menghapuskan kebaikan, sebagaimana api menghanguskan kayu bakar.
 (Al-Hadis).

    Perasaan dengki mendorong seseorang untuk membuat kemungkaran dan penderhakaan terhadap Allah.

Pada kebiasaannya, bilamana hasad dengki bersarang dalam dada, maka dia akan menterjemahkan perasaan itu dalam bentuk umpatan (ghibah), berkata bohong, mencaci dan memburuk-burukkan seseorang. Dengan perbuatan keji itu, seseorang yang mempunyai sifat dengki itu mengharapkan yang kelebihan atau kebaikan pada orang yang didengkinya akan hilang atau turut dibenci oleh orang lain.

    Sifat dengki menyebabkan sese-orang itu terpinggir daripada memperolehi syafaat pada hari kiamat.


Perkara ini terkandung dalam sebuah hadis Rasulullah yang bersumber daripada Abdullah bin Basyar, di mana Rasulullah s.a.w. bersabda, mafhumnya:


“Tidak termasuk golonganku si pendengki, orang mengadu domba, orang yang mempunyai ilmu menilik dan aku pun tidak daripada golongannya.”

(Al-Hadis).

Ini bererti amat rugilah mereka yang mempunyai perasaan hasad dengki dan iri hati kerana tidak akan memperolehi syafaat Rasulullah s.a.w. di akhirat kelak.

4. Pendengki yang tidak segera bertaubat akan dihumban ke dalam neraka.

Natijah buruk ini diperingatkan oleh Rasulullah s.a.w. melalui sabdanya, mafhumnya:


“Rasulullah s.a.w. ditanya mengenai enam golongan yang akan ditempatkan ke dalam neraka. Rasulullah s.a.w. menjawab: Enam golongan orang yang akan dimasukkan ke dalam neraka ialah pemerintah yang menganiaya, orang Arab dengan sifatnya yang fanatic, penjajah dengan keangkuhan mereka, usahawan dengan perbuatan khianat, orang kampung dengan kebodohan mereka dan ulama dengan sifat dengki mereka.”


    Sifat dengki memungkinkan seseorang itu melakukan kemudaratan terhadap orang lain.

Kenyataan kesan buruk ini dapat disandarkan kepada kisah Habil dan Qabil yang dirakamkan oleh Allah di dalam al-Quran. Hasad dengki dan dendam kesumat yang membelenggu perasaan Qabil mendorongnya untuk membunuh Habil.

6. Sifat hasad dengki menyusahkan diri sendiri.

Lazimnya, orang yang mempunyai penyakit hasad dengki tidak pernah selesa dan tidak pernah merasa tenteram. Ini kerana setiap detik dia hanya memikirkan kelebihan serta keistimewaan yang dinikmati oleh orang lain di samping sentiasa memikirkan bagaimana menjatuhkan orang berkenaan serta merasakan dirinya wajar memiliki kelebihan itu.

7. Hasad dengki boleh menyebab- kan seseorang itu sukar mema- hami ilmu agama dan hukum hakam.

Ini boleh terjadi kerana tumpuan hanya diberikan kepada mencari jalan bagaimana hendak memperolehi nikmat yang dikecapi oleh orang lain di samping mencari muslihat bagaimana mengikis nikmat atau menjatuhkan orang yang didengki. Kegairahan dalam mencapai matlamat yang tidak baik itu melalaikannya daripada mengingati Allah. Dan keadaannya akan lebih parah lagi bilamana tidak timbul keinsafan dalam dirinya kerana ia boleh merenggangkan hubungannya dengan Allah. Situasi ini sesuai de-ngan sekuntum kata-kata hikmat yang berbunyi:



“Orang yang berhasad itu tidak akan menuai hasil keuntungan.”

Sidang jamaah yang dikasihi Allah,

Hasad dengki hanya akan menyebabkan kerugian kepada orang yang memilikinya justeru ia akan terpinggir daripada hidup bermasyarakat, mempunyai perasaan yang sentiasa tidak aman dan menyebabkannya melakukan perkara lebih keji.

Manakala di akhirat kelak, orang yang memiliki penyakit hasad dengki akan menanggung kerugian lebih besar, tidak tertanggung dan menempah penyesalan yang tidak terkira. Ini ke-rana dia tidak layak untuk menerima dan mendapat syafaat di samping tersisih daripada memperolehi tempat yang penuh kebaikan, kemewahan dan keberkataan di syurga Allah.

Meskipun natijah pe-nyakit hasad dengki itu ditanggung sendiri oleh pengamalnya, namun jika tidak dikikis ataupun dibendung, ia dikhuatiri boleh memberi kesan buruk kepada perpaduan dan keharmonian hidup bermasyarakat. Kerana itulah kita sentiasa dianjurkan supaya berusaha menghindari diri daripada dijangkiti penyakit hasad dengki serta sifat-sifat keji yang lain seperti mengumpat, tabiat suka mencari-cari kesalahan orang lain, memfitnah dan sebagainya yang bukan sahaja merosakkan hubungan sese-orang individu dengan individu yang lain, bahkan ia turut merosakkan hubungan dengan Allah sehingga boleh menyebabkan orang yang berhasad dengki itu tersisih daripada mendapat hidayat serta rahmat Allah di dunia dan di akhirat. Firman Allah:-- 




يَـٰٓأَيُّہَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱجۡتَنِبُواْ كَثِيرً۬ا مِّنَ ٱلظَّنِّ إِنَّ بَعۡضَ ٱلظَّنِّ إِثۡمٌ۬‌ۖ وَلَا تَجَسَّسُواْ وَلَا يَغۡتَب بَّعۡضُكُم بَعۡضًا‌ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُڪُمۡ أَن يَأۡڪُلَ لَحۡمَ أَخِيهِ مَيۡتً۬ا فَكَرِهۡتُمُوهُ‌ۚ وَٱتَّقُواْ ٱللَّهَ‌ۚ إِنَّ ٱللَّهَ تَوَّابٌ۬ رَّحِيمٌ۬ (١٢)


Mafhumnya:
"Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (Jika demikian keadaan mengumpat) maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, patuhilah larangan-larangan yang tersebut) dan bertakwalah kamu kepada Allah; sesungguhnya Allah Penerima taubat, lagi Maha mengasihani."

(Al-Quran , surah Al-Hujraat ayat 12)



Kredit -> halaqah.net



Thursday, April 21, 2011

dah lama x berentri~~~

Pagi tadi tgh syok menikmati sarapan pagi kat cafe ofis ni,tetibe ade la kawan ni bg tau pasal "terowong tropicana" nak diTUTUP.. erk..terkedu jap..huh mana la nak lalu pasni kalo terowong tu tutup..padahal situ dikira laluan utama jugak tu..kawan tu kata siap ade kuat kat NST ari isnin lagi..aku cari punye cari tak jumpa pun..atlast aku jumpa entri kat bawah ni..


MBPJ to close FAS tunnel

Source: theStar April 18
THE Petaling Jaya City Council (MBPJ) will close the FAS tunnel near PJU 1A/4F and PJU 1A/4D effective April 22.
The decision was made in view of the traffic problems faced by Taman Kelana Idaman residents.
The tunnel serves as an access road to the Damansara-Puchong Highway (LDP) and neighbouring areas such as Ara Damansara, Taman Mayang, Taman Megah Mas and Taman Emas.
The residents had raised a number of traffic and safety concerns due to the increasing number of vehicles passing through the residential roads leading to the tunnel.
Petaling Jaya mayor Datuk Mohamad Roslan Sakiman said many large vehicles and lorries were using the tunnel daily, disturbing the peace of residents in the area.
“Road users are advised to use the Subang airport road instead,” he said.
He added that an alternative road would be built to serve as a link to Jalan PJU 1A/1 soon.
Roslan was speaking at the launch of the Petaling Jaya Sustainable Commu-nities Awards 2011 at the MBPJ main office.
“The awards is to give recognition to outstanding neighbourhoods,” he said.
Last year, 24 neighbourhoods in Petaling Jaya were assessed for the awards.
Bandar Sri Damansara Residents Association (BSDRA) emerged as the grand prize winner and awarded a development grant of RM50,000.
This year, the council hopes to attract more neighbourhoods to take part, especially PJU, Kota Damansara and Kelana Jaya.
Other than the category for best overall neighbourhood, the council also awards neighbourhoods for best green initiatives, safety measures, social integration, community management and entrepreneurship.
“Upon registering, neighbourhoods will be given a development fee of RM1,000 to start their efforts,” said Roslan.
Forms can be obtained from the MBPJ offices or through the MBPJ website at www.mbpj.gov.my.
Registration closes on June 16.
Fuuuuuhhhhhh!! lega membacanya..bukan terowong tropicana..terowong FAS..heheh..syukur.. :)

Friday, April 15, 2011

HUJAN

Diluar sana sedang hujan dengan lebatnye..Guruh pun berdentam - dentum..macammana la nak balik ni..lalalala..
Sebenarnya nak cite pasal tengahhari tadi..heheh..tengah-tengah panas terik tu,amii gi makan DURIAN..heheh..ni durian kampung je..murah je..heheh..dapat air mineral free sebab makan kat situ..ngeeee.. ^_^ best..best..2 biji tak cukop lor.. ;p

Wednesday, April 13, 2011

Minyak Naik..Naik Minyak!!!


Pagi tadi on d way nak gi keje..ofcoz la dgr HotFM kan..skali masa berita tu terkeluar pembaca berita tu sebut 'RON95' akan naik lagi.. huhuhu..angin..angin..angin 1 badan..ni semua gara-gara election kat sarawak ni la.abis die tabur duit rakyat kat sana,pastu yg kene bayar balik rakyat la..huh dah agak dah..pastu nanti alasan subsidi tak cukup la,ape la,itu la ini la..huh..ini bukan rakyat yg berpendapatan rendah je marah,aku rasa yg pendapatan tinggi pun mesti marah..pasni x leh dah nak isi RM15,skali isi kene isi RM20..dulu isi RM10 je leh tahan 3 hari,keesokannye baru lampu minyak tu nyala..skarang? :( papa kedana dibuatnye..

Friday, April 8, 2011

"YNWA"

Petikan dari Harian Metro 8 April 2011

KELAB gergasi Liga Perdana Inggeris (EPL), mengesahkan bintang bola keranjang NBA, LeBron James menjadi pemegang saham minoriti kelab itu selepas menandatangani perjanjian dengan pemilik kelab, Fenway Sports Group (FSG).
FSG, menerusi divisyen Fenway Sports Management, berjaya mengikat perjanjian untuk bekerjasama dengan firma pemasaran sukan pemain Miami Heat itu, LRMR Branding & Marketing, untuk menjadi wakil eksklusif di seluruh dunia.

Sejauh mana minat James terhadap kelab itu bagaimanapun tidak didedahkan. Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) LRMR, Maverick Carter turut menjadi pemegang saham minoriti.
James, yang memenangi pingat emas Sukan Olimpik bersama Amerika Syarikat, mahu menggunakan perjanjian itu untuk memantapkan portfolionya di peringkat antarabangsa dan mengembangkan peluang komersilnya.

FSG dan pengerusi Liverpool, Tom Werner berkata dalam satu kenyataan: "Kami percaya ini akan menjadi satu kerjasama kukuh antara FSM dan LRMR dan LeBron. Tidak ramai atlet yang boleh menyamai kekuatan global, daya penarik dan status ikon dimilikinya.


"Kami amat teruja LeBron akan menjadi sebahagian daripada keluarga Liverpool FC. LeBron dan Liverpool masing-masing mempunyai kekuatan penampilan di peringkat antarabangsa, terutamanya di Asia, tapi kami berasakan peluang perniagaan dalam pasaran antarabangsa yang semakin meningkat mampu diraih menerusi kerjasama ini." James berkata: "Saya gembira untuk bekerja bersama dengan Jon Henry dan Tom Werner.
"Mereka, seperti saya, memang amat meminati sukan. Anda boleh lihat daya penggerak dan komitmen yang ditunjukkan mereka terhadap pasukan mereka. Bagi saya, ini adalah mengenai perniagaan dengan sebuah pertubuhan yang meminati sukan seperti saya sendiri."


p/s : amii penyokong & peminat liverpool 'YNWA' ;p

The Rock is Cooking

eheheheh..dah tengahari ni tetibe lapar la pulak..harus la dah time lunch kan..tapi pale pening lah..ye la..mana x pening,perut lapar..errrkkkk..tapi pagi tadi mkn nasik lemak sket,mee goreng sket..lapar lagi??? grrrrr..bahaya nih...muehehhehehe..
koleksi masakan saya..ngeeee..

Thursday, April 7, 2011

~~Tenang~~

rasa sedap je mata pandang gambar ni.. :)

..Ngantuk..

hehehe..ngantuk + lemau la..ni kes pagi td la ni..melayan dobot yg tak nak tido balik..kehkekeh..
pastu kan..pagi tadi bangun lambat sudahnya..masuk opis pun lambat la..tapi kan pagi tadi rajin plak nak gosok tudung..dah lama tak pakai tudung bawal..asek pakai tudung ekspres jek..tetibe rasa nak pakai tudung tak ekspres pulak..rasa mcm ayu je tgk..wakakakak perasan,angkat bakul sendiri.. ;p

Mengigau???

wahahaha..giler kelakar la dobot ni..tengah tido dengan nyenyaknya tu,skali tiba-tiba dia bangun terus menuju ke laptop ni..










adoiiiyaiii..skali tegur dia,suh tido..dia leh patah balik pastu baring..wakakakak..


mengigau ke betol-betol bangun ntah..hahah..tapi mata dia terbukak..tak ngigau la tu..kekekekeke..pic ada..sempat amii snap..heheh..tapi skang ni trus dia jaga..bleh main la plak..uhuhuhu..pagi nanti la upload pic dia eh.. heheh..cabel usb takde.. ok la..nunite olls.. ^_^

Monday, April 4, 2011

Cerita Ceriti..

Ermmm hangat gak kes yg amii post beberapa ari lepas..pasal org yang menghina kaum ibu tu..ni fanpage benci die..tujuan nye utk die minta maaf atas keterlanjuran kata-kata dia..

 

mmg die minta maaf..tapiiiiiiiiii rupe-rupenye sekadar tulisan@taipan jek..kat blog die,mcm-mcm cite die karang..tapi xpe la blog die kan..mungkin nak menagih simpati..die leh tepek lak mende yg xde kaitan dgn kata-kata dia yg menghina kaum ibu yg lain..seolah mengundang pertelingkahan org lain dgn org yg lain lak..pastu siap nak bekabung seminggu x nak online..tapi tapi tapi..hari ni entri die kat blog tu dah didelete..ooo tau pun die ek,org marah kat die ek..ehhh!!camna die leh delete ek..die kata x nak online..
wakakakka..rupe-rupenye die silent reader..aduhaiii..dah la..moga lepas ni die akan berfikir dahulu sebelum menaip.. ;p

..CONTEST..CONTEST..CONTEST..

Assalammualaikum semua kawan-kawan.. ;p
Pagi ni amii nak join contest..ooopppsss..dah nak tengahari dah..
Jom kite ramai-ramai join contest ni..

ni 1st contest amii join ni..moga2 amii menang.. ;p

Friday, April 1, 2011

layan lagu ni plak~~~

Malam tadi sambil ber blog walking,tiba2 terdengar lagu ni berkumandang kat tv..sedap la pulak..
so ari ni trus layan.. ihihii..


Aku tak ingin kau menangis bersedih

Sudahi air mata darimu

Yang aku ingin arti hadir diriku

Kan menghapus dukamu sayang
Karena bagiku kau kehormatanku

Dengarkan dengarkan aku
Reff:

Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku

Baik baik sayang ada aku untukmu

Hanya satu pintaku di siang dan malammu

Baik baik sayang karna aku untukmu
Semua keinginan akan aku lakukan

Sekuat semampuku sayang

Karena bagiku kau kehormatanku

Dengarkan dengarkan aku
Back to Reff

Koleksi Wali Band yang lain.
Mp3 Download & Lirik Lagu Wali – Baik Baik Sayang

VIDEO upload mlm kang la.. ;p

Thursday, March 31, 2011

Kesian Kaum Ibu~~~

Beberapa hari lepas hangat isu ni kat facebook..
Ada sorang ibu ni..terlalu obses sehingga terlepas kata..ni amii copy petikan komen die kat facebook..


Rodziana Nana : are u sure xde susu? Sruh suami hisap tgk berapa banyak susu ada. Ibu yg xde susu adalah cacat sebenarnya. Susu ni permainan psikologi, strongly set mind in BF mode, never say never, bertenang ketika menyusu jgn stress. The key is mind set. KALAU BABY NAK SUSU, BREAST PASTI ADA SUSU. Ive been breastpump since the first day, and believe me susu ada tp ia bermula dr minda kita. Caiyuk!!!

* IBU YG XDE SUSU ADALAH CACAT SEBENARNYA !! *



Tapi lepas sorang ibu buat fan page pasal ibu ni,dia pun sedar dan dia pun telah meminta maaf.. ni amii copy petikan komen dia kat fan page tu.. 


Saya mintak maaf kepada anda semua, bukan niat saya untuk menghina anda dan diri sendiri kerana tiada susu badan. Bukan niat saya untuk meninggi diri. Saya minta maaf jika anda terasa dengan statement saya itu. If only i could turn back time, i would erase all those words and using the right words. I'm sorry for my biggest mistake. Saya hanyalah manusia biasa yang baru ada anak sorang, baru jer bg susu ibu tapi x direct pun secara pumping selama 4 bulan. Mungkin salah saya terlebih excited pasal susu ibu sehingga beria menasihatkan orang supaya bagi susu ibu kerana susu ibu yang terbaik.


ermmm..semoga ibu ni sedar dan beringat sbelum berkata-kata.. :)

KERJA..KERJA..KERJA..

Best kan kalo x keje..duk umah,kemas umah,masak,tgk tv,layan blog,layan fb..eheheh..pastu ade org bg gaji..huh..heaven..ermmm hari ni amii masuk ofis lambat..sbb menyetelkan dobot yg x sihat tu..dah sihat sket dah..cume lepas demam ni,mengada telebih plak..agaknye ade lagi yg x sedap kot..tp nak ckp x pandai..
Yang sebenarnya..amii LAPAR ni..x breakfast pun pagi tadi..huhuhu..pastu sempat lagi amii blog walking jap tadi..ihihi..thanks to yg follow me.. i will follow u.. ;p

Wednesday, March 30, 2011

sessi menjengah~~

2 hari setengah tak dpt berblog..sibuk yg amat sangat..tak berkesempatan nak mengadap laptop ni..
tapi tapi..amii sempat baca emel kat hp,ade org gegar blog amii..so skang masa utk amii plak nak menjengah blog - blog diorang semua.. :) tQvm ye sebab gegar blog amii.. :D ngeeeeee..
kat bawah ni senarai blog amii nak jengah..
1. solo molo
2. fuuyoo..mcm nama bespren apex dlm cite duyong la.. ;p
3. sis nad yg chanteq
4. fahmi firas
5. lulu caldina
6. marfieyra
7. conteng sana sini
8. lieynanilaz
9. my long destiny
hah..ni list yg singgah dari blog abg BEN.. yg kat shout box..jap gi amii follow k.. :)

Monday, March 28, 2011

..D'tox Shape Tea..

Sibuk nak kurus kan badan ni..konon nak control makan..tapi tak jadi gak..makan tak hengat dunia..heheh..pastu konon nak ber'aerobik' tahan 2 minggu jek..pastu hanyut..heheh..jadi,saje la test minum d'tox ni plak..murah je..memula minum,huhu cam tak leh tahan jek..rasa die payau..tgk kat gambar tu mcm best je kan mcm ice lemon tea..eheheh..tapi ku tahan kan jugak..ni rasanye dah 2 minggu minum d'tox ni..berat & body shape takde nampak berubah pun..heheh..cume perubahan di bahgian pembuangan sisa - sisa isi perut..tersangat la lancar..memula je asek nak gi jumpa kak 'tan'..hari seterusnya ok dah..smooth je..kekekek..lagi satu perubahan,asek rasa lapar jek..heheh..tapi kalo makan,pastu trus jumpa kak 'tan'..heheheh..nak cuba abiskan sekotak dulu..nak tengok ape perubahannye..tapi kan..tang jari jemari ni mmg kurus la,cincin dah longgar..ahahahah..

GEGAR BLOGGER BARU

Ben Ashaari buat segmen GEGAR BLOGGER BARU

Syarat-syaratnya - FOLLOWER kurang dari 500!!

Cara nak join.. mudah jer...
  1. Sila masuk ke blog BEN ASHAARI ini dan cari mana mana gambar yang ada ... Amik gambar tu ( diberi kebenaran ) .. Ini gambar pilihan saya..sbb pilih gambar ni,entri Mr. Ben ni adalah pada bulan januari bersamaan bulan saya buat 'BLOG'


  2. tajuk :  GEGAR BLOGGER BARU dan linkkan ke entri ini  ..
    Gegar Blogger Baru <---- Klik la situ..
  3. Kemudian , bagitau kenapa korang pilih gambar tu .. dan pastikan ada link ke entri itu .. ok ?
    Hah tengok kat atas tu ye..

    Sila jelaskan mengapa anda jadi blogger ..
  4. Mengapa saya jadi blogger? Sejak zaman muda2 dulu lg saya dah jadi blogger,pastu sejak melangkah ke zaman tua2 ni,blog tu pun terbiar sebab sibuk dengan hal zaman tua ni..heheh..jadi sekarang dah agak tak brapa nak sibuk..saya pun mula la berblog balik..saja mengisi masa yang ada + meluah perasaan + kongsi ilmu yang berguna + kongsi cerita isu semasa + kongsi gambar2 + kongsi apa saja yang boleh dikongsi.. :)


    Blog yang menjadi pilihan harian anda .. maksud aku , korang wajib masuk hari hari..
  5. Blog pilihan utama saya yang takkan miss masuk Your Profile, Your Story dan skang ni mesti kene jenguk sini Santai Bersama BEN ASHAARI sebab macam2 ada.. :) sebenarnya banyak lagi blog yang saya masuk,saya letak yang the top aje la yea.. :)

    Okay dah siap..alamak dah tutup ke segmen ni? takpe la..cuba nasib la..1st time cuba ni..kot2 la Mr. Ben nak terima.. :)

~~Good Morning~~

Pagi ni sempat meng'edit' blog ni..hahah..amii dah letak chat box..so sape2 yg nak amii follow dah leh tinggal link kat situ yea.. :) nak borak2 pun boleh aje.. ngeeeee.. :)

Friday, March 25, 2011

Semalam~~~

Hah baru berkesempatan nak menaip..pagi tadi ade latihan bomba kat ofis ni..separuh hari bejemur kat luar..hehe tapi bukan selalu pun,sebulan sekali jek.. hah..smalam punye cite..pasal gambar yg amii post smalam..amii jual Electric breastpump Spectra3..sebabnye,dah tak gunakan,duk terbiar je kat bilik belakang a.k.a stor..ye la,beli mahal2,tapi duk terbiar jek..kang lama2 x gune kot rosak plak kan..so amii jumpa buyer tu kat giant kota damansara..heheh..thanks to Kamsiah..moga die seronok menggunakannye.. :)

Thursday, March 24, 2011

..jap lagi nak gi GIANT kd..



Apa kene mengena gambar & tajuk ni ek? kehkehkeh.. hah mlm kang sambung cite yeah..

..alamak..facebook..

camna ni..facebook amii unavailable la..

NUFFNANG

Baru ari ni amii register ngan NUFFNANG ni..huhuh..bloger2 lain sume musti dah byk dpt kan..kekekeke..huh..jenuh nak mengedit html ni..almaklumlah..dah lama x berbelog ni..meh la kite sama2 klik okay.. :))

Wednesday, March 23, 2011

..ni la dobot..x brapa nak dobot dah la..

hah ni pic smalam..'10 bulan'.. kejap dah 10 bulan dah..lagi 2 bulan nak setahun dah..

~Tudung Rose kembali~

Tudung / Shawl ROSE 3 segi..ade yang berkenan tak? hari jumaat ni amii nak gi amek stock..ade 9 warna.. dah dapat nanti amii upload yek..tp kalo ade yg nak order pun boleh je..tgl kan komen yek..harga? hah amii jual murah2 je..RM35 termasuk harga pos..kalo nak by hand tolak harga pos la.. :)

~~SECRET~~

Dulu kan masa zaman 'hot' amii suke post lyrics + song kat blog amii..siap ade corner utk tu lagi..tp dah lama tak ber'blog' lupe sudah..blog lama amii delete dah..hihi..cite lama kan..kasik tutup buku la..
hah so arini amii nak post feveret song..skang ni asek melayan lagu ni jek..padahal lagu dah lama top..amii lak yg baru giler kat lagu ni..hihi..


I need another story
Something to get off my chest
My life gets kinda boring
Need something that I can confess
'Til all my sleeves are stained red
From all the truth that I've said
Come by it honestly I swear
Thought you saw me wink, no
I've been on the brink, so
Tell me what you want to hear
Something that were like those years
I'm sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time
Don't need another perfect line
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away
My God
Amazing that we got this far
It's like we're chasing all those stars
Who's driving shiny big black cars
And everyday I see the news, all the problems that we could solve
And when a situation rises, just write it into an album
Seen it straight to go
I don't really like my flow, no, so
Tell me what you want to hear
Something that were like those years
I'm sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time
Don't need another perfect line
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away
Oh, got no reason, got not shame
Got no family I can blame
Just don't let me disappear
I'mma tell you everything
So tell me what you want to hear
Something that were like those years
I'm ick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time
Don't need another perfect line
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away
So tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time
Don't need another perfect line
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away
All my secrets away
All my secrets away

Tuesday, March 22, 2011

..Suke dengan '22'..

good morning all.. :) pagi tadi hujan..sejuk kan..org kata ujan pagi2 ni ujan rahmat..moga dimurahkan rezeki kite semua kan..amiiinnnn.. hah ..berbalik pada tajuk kat atas..'22'.. suke nombor ni sbb,ni tarikh lahirnya seorang budak dobot '22/05/2010'..so hari ni..genap la dobot '10' bulan.. smalam dah set pagi ni nak amek pic die..skali tgk die tido dlm kete pagi tadi,trus lupe nak snap..amii gi snap pic jln tgh jammed plak..kekekek..











tapi..tapi..ptg smlm amii ade snap pic dobot..heheh..lastday die 9 bulan.. hah ni la dobot.. :))



..kasik potong..

hah..kasik potong..kekekek..punye la excited.. last month punye cite ni..hihih..excited nak gune sagat baru...
makan seminggu gak la nak baik..nyut nyut denyut ujung kari tu.. ^_^

Monday, March 7, 2011

..seminggu sudah berlalu..

asek terlepas je nak update blog ni hari - hari..konon bz la sgt..by d way nothing interesting last week..busy with keje keje keje..and last week also ade gi menjengah tudung express di subang bestari..very interesting for me..i love simple + quit cheap..so trus order 10 helai pelbagai warna..nak tgk contoh ke? ooooppsss pic takde dlm lappy ni..so kene upload esok la..wait n see..hihi..so kalo ade budget nanti nak try market kat ofis..itu pun kalo takde org kacau..wish me luck.. :p

Wednesday, March 2, 2011

dah masuk MARCH

Assalam everyone..

kejap je dah masuk bulan mac kan..hari ni dah 2nd day..uhuhu..baru je 4 hari tak update blog..
haaa..kitorang sumer dah baik dari selesema..alhamdulillah..
lagi citer..minggu lepas gi jalan2 umah org kawen + umah birthday party kawan amii..
best meriah..color merah lagii..tapi tak lepak lama pun..duk kejap jumpa tuan umah..pastu gi kenduri lain pulak..
nampaknye skang ni debot dah tak brape nak ngan org la..asek merengek jek..senyum pun tak nak..tapi masa kat kenduri lg 1..elok plak die menyegeh..org tak amek,brani la sengeh..heheh..hah pastu kitorg gi lepak umah nekndak kat U.K..tempat dah biasa pegi..debot pun takde la takut..dengan bebas nye debot keliling umah..
yg sonoknye,pandai debot langkah bendul..hihihi..tak sempat nak amek gambar,hp jauh..hahah..pastu lepak mkn kat gerai nekcu mkn laksa..debot mkn biskut aje yek..heheh..pas dah puas,mandi kan debot buat susu..dia guling sana sini..atlast tido jugak.. hah ni cite ari sabtu..cite ari ahad to be continue.. :)

Thursday, February 24, 2011

Hujan

Sangat lebat hujan di luar sana..gelap mcm dah malam..ermm igt nak gi jejalan kat carrefour ngan debot japgi..tapi mlm ni ade meeting la pulok..tapi rasa cam sempat jek..tapi kang,kalo dah besembang ngan chik..kompom lama gak..hihih..

..Sudah pandai itu budak..

Morning alls..
Pagi tadi hujan..heheh..sebenarnye nak cite..pagi tadi masa anta debot,dah pandai tak nak ngan org..hulur la dia kat achik..skali dia tak mau..mulut duk 'hergh' 'hergh' sambil kaki dah gediks tanda tak nak..huhu..agak susah la kalo mcm ni..nangis ke tak tu tak tau la..tunggu achik inform la nanti..

Wednesday, February 23, 2011

Rezeki hari ini..

Syukur alhamdulillah..abis sudah tudung rose..
heheh..berjaya pada percubaan pertama..kwn2, bg la sy support nak berniaga ni..
citenye gini..pagi tadi masa tgh breakfast,ade la ofismate ni tegur 'cantik la tudung ni,beli kat mana'..
saya pun terus la mengpromote..
Saya : saya jual,nak tgk tak?
Dia : nak nak..
Saya : tapi ade kat umah la..xpe,sy suh hubby anta nanti..
Dia : ok ok..dah ada nanti bagi tau ek..
Saya : ok nanti saya call..
Pastu tudung dah sampai kat tangan..tak sempat tengahari,ade sorang ofismate lalu,dia nak masuk bilik saya,saya pun mintak tolong dia letakkan tudung kat meja saya..sambil saya berkata 'kalo nak tengok,tengok la'..sebabnye saya emergency nak jumpa mr.T.. heheh..
sesudah itu..tengok - tengok dia tengah mencuba tudung tu,dan terus confirm nak beli..saya pun bagi diskaun kat dia rm32 je sebab by hand bkn by pos.. :)
next,saya call ofismate sorg lagi..dia kata nanti dia turun..dia turun tengok trus bekenan..dia cuba pakai,kebetulan matching pulak ngan baju dia..terus dia pakai n naik ke atas..hehe..thanks gals..
Thank You ALLAH SWT..