Klik..Klik..Klik..

Thursday, March 31, 2011

Kesian Kaum Ibu~~~

Beberapa hari lepas hangat isu ni kat facebook..
Ada sorang ibu ni..terlalu obses sehingga terlepas kata..ni amii copy petikan komen die kat facebook..


Rodziana Nana : are u sure xde susu? Sruh suami hisap tgk berapa banyak susu ada. Ibu yg xde susu adalah cacat sebenarnya. Susu ni permainan psikologi, strongly set mind in BF mode, never say never, bertenang ketika menyusu jgn stress. The key is mind set. KALAU BABY NAK SUSU, BREAST PASTI ADA SUSU. Ive been breastpump since the first day, and believe me susu ada tp ia bermula dr minda kita. Caiyuk!!!

* IBU YG XDE SUSU ADALAH CACAT SEBENARNYA !! *



Tapi lepas sorang ibu buat fan page pasal ibu ni,dia pun sedar dan dia pun telah meminta maaf.. ni amii copy petikan komen dia kat fan page tu.. 


Saya mintak maaf kepada anda semua, bukan niat saya untuk menghina anda dan diri sendiri kerana tiada susu badan. Bukan niat saya untuk meninggi diri. Saya minta maaf jika anda terasa dengan statement saya itu. If only i could turn back time, i would erase all those words and using the right words. I'm sorry for my biggest mistake. Saya hanyalah manusia biasa yang baru ada anak sorang, baru jer bg susu ibu tapi x direct pun secara pumping selama 4 bulan. Mungkin salah saya terlebih excited pasal susu ibu sehingga beria menasihatkan orang supaya bagi susu ibu kerana susu ibu yang terbaik.


ermmm..semoga ibu ni sedar dan beringat sbelum berkata-kata.. :)

KERJA..KERJA..KERJA..

Best kan kalo x keje..duk umah,kemas umah,masak,tgk tv,layan blog,layan fb..eheheh..pastu ade org bg gaji..huh..heaven..ermmm hari ni amii masuk ofis lambat..sbb menyetelkan dobot yg x sihat tu..dah sihat sket dah..cume lepas demam ni,mengada telebih plak..agaknye ade lagi yg x sedap kot..tp nak ckp x pandai..
Yang sebenarnya..amii LAPAR ni..x breakfast pun pagi tadi..huhuhu..pastu sempat lagi amii blog walking jap tadi..ihihi..thanks to yg follow me.. i will follow u.. ;p

Wednesday, March 30, 2011

sessi menjengah~~

2 hari setengah tak dpt berblog..sibuk yg amat sangat..tak berkesempatan nak mengadap laptop ni..
tapi tapi..amii sempat baca emel kat hp,ade org gegar blog amii..so skang masa utk amii plak nak menjengah blog - blog diorang semua.. :) tQvm ye sebab gegar blog amii.. :D ngeeeeee..
kat bawah ni senarai blog amii nak jengah..
1. solo molo
2. fuuyoo..mcm nama bespren apex dlm cite duyong la.. ;p
3. sis nad yg chanteq
4. fahmi firas
5. lulu caldina
6. marfieyra
7. conteng sana sini
8. lieynanilaz
9. my long destiny
hah..ni list yg singgah dari blog abg BEN.. yg kat shout box..jap gi amii follow k.. :)

Monday, March 28, 2011

..D'tox Shape Tea..

Sibuk nak kurus kan badan ni..konon nak control makan..tapi tak jadi gak..makan tak hengat dunia..heheh..pastu konon nak ber'aerobik' tahan 2 minggu jek..pastu hanyut..heheh..jadi,saje la test minum d'tox ni plak..murah je..memula minum,huhu cam tak leh tahan jek..rasa die payau..tgk kat gambar tu mcm best je kan mcm ice lemon tea..eheheh..tapi ku tahan kan jugak..ni rasanye dah 2 minggu minum d'tox ni..berat & body shape takde nampak berubah pun..heheh..cume perubahan di bahgian pembuangan sisa - sisa isi perut..tersangat la lancar..memula je asek nak gi jumpa kak 'tan'..hari seterusnya ok dah..smooth je..kekekek..lagi satu perubahan,asek rasa lapar jek..heheh..tapi kalo makan,pastu trus jumpa kak 'tan'..heheheh..nak cuba abiskan sekotak dulu..nak tengok ape perubahannye..tapi kan..tang jari jemari ni mmg kurus la,cincin dah longgar..ahahahah..

GEGAR BLOGGER BARU

Ben Ashaari buat segmen GEGAR BLOGGER BARU

Syarat-syaratnya - FOLLOWER kurang dari 500!!

Cara nak join.. mudah jer...
  1. Sila masuk ke blog BEN ASHAARI ini dan cari mana mana gambar yang ada ... Amik gambar tu ( diberi kebenaran ) .. Ini gambar pilihan saya..sbb pilih gambar ni,entri Mr. Ben ni adalah pada bulan januari bersamaan bulan saya buat 'BLOG'


  2. tajuk :  GEGAR BLOGGER BARU dan linkkan ke entri ini  ..
    Gegar Blogger Baru <---- Klik la situ..
  3. Kemudian , bagitau kenapa korang pilih gambar tu .. dan pastikan ada link ke entri itu .. ok ?
    Hah tengok kat atas tu ye..

    Sila jelaskan mengapa anda jadi blogger ..
  4. Mengapa saya jadi blogger? Sejak zaman muda2 dulu lg saya dah jadi blogger,pastu sejak melangkah ke zaman tua2 ni,blog tu pun terbiar sebab sibuk dengan hal zaman tua ni..heheh..jadi sekarang dah agak tak brapa nak sibuk..saya pun mula la berblog balik..saja mengisi masa yang ada + meluah perasaan + kongsi ilmu yang berguna + kongsi cerita isu semasa + kongsi gambar2 + kongsi apa saja yang boleh dikongsi.. :)


    Blog yang menjadi pilihan harian anda .. maksud aku , korang wajib masuk hari hari..
  5. Blog pilihan utama saya yang takkan miss masuk Your Profile, Your Story dan skang ni mesti kene jenguk sini Santai Bersama BEN ASHAARI sebab macam2 ada.. :) sebenarnya banyak lagi blog yang saya masuk,saya letak yang the top aje la yea.. :)

    Okay dah siap..alamak dah tutup ke segmen ni? takpe la..cuba nasib la..1st time cuba ni..kot2 la Mr. Ben nak terima.. :)

~~Good Morning~~

Pagi ni sempat meng'edit' blog ni..hahah..amii dah letak chat box..so sape2 yg nak amii follow dah leh tinggal link kat situ yea.. :) nak borak2 pun boleh aje.. ngeeeee.. :)

Friday, March 25, 2011

Semalam~~~

Hah baru berkesempatan nak menaip..pagi tadi ade latihan bomba kat ofis ni..separuh hari bejemur kat luar..hehe tapi bukan selalu pun,sebulan sekali jek.. hah..smalam punye cite..pasal gambar yg amii post smalam..amii jual Electric breastpump Spectra3..sebabnye,dah tak gunakan,duk terbiar je kat bilik belakang a.k.a stor..ye la,beli mahal2,tapi duk terbiar jek..kang lama2 x gune kot rosak plak kan..so amii jumpa buyer tu kat giant kota damansara..heheh..thanks to Kamsiah..moga die seronok menggunakannye.. :)

Thursday, March 24, 2011

..jap lagi nak gi GIANT kd..



Apa kene mengena gambar & tajuk ni ek? kehkehkeh.. hah mlm kang sambung cite yeah..

..alamak..facebook..

camna ni..facebook amii unavailable la..

NUFFNANG

Baru ari ni amii register ngan NUFFNANG ni..huhuh..bloger2 lain sume musti dah byk dpt kan..kekekeke..huh..jenuh nak mengedit html ni..almaklumlah..dah lama x berbelog ni..meh la kite sama2 klik okay.. :))

Wednesday, March 23, 2011

..ni la dobot..x brapa nak dobot dah la..

hah ni pic smalam..'10 bulan'.. kejap dah 10 bulan dah..lagi 2 bulan nak setahun dah..

~Tudung Rose kembali~

Tudung / Shawl ROSE 3 segi..ade yang berkenan tak? hari jumaat ni amii nak gi amek stock..ade 9 warna.. dah dapat nanti amii upload yek..tp kalo ade yg nak order pun boleh je..tgl kan komen yek..harga? hah amii jual murah2 je..RM35 termasuk harga pos..kalo nak by hand tolak harga pos la.. :)

~~SECRET~~

Dulu kan masa zaman 'hot' amii suke post lyrics + song kat blog amii..siap ade corner utk tu lagi..tp dah lama tak ber'blog' lupe sudah..blog lama amii delete dah..hihi..cite lama kan..kasik tutup buku la..
hah so arini amii nak post feveret song..skang ni asek melayan lagu ni jek..padahal lagu dah lama top..amii lak yg baru giler kat lagu ni..hihi..
video


I need another story
Something to get off my chest
My life gets kinda boring
Need something that I can confess
'Til all my sleeves are stained red
From all the truth that I've said
Come by it honestly I swear
Thought you saw me wink, no
I've been on the brink, so
Tell me what you want to hear
Something that were like those years
I'm sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time
Don't need another perfect line
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away
My God
Amazing that we got this far
It's like we're chasing all those stars
Who's driving shiny big black cars
And everyday I see the news, all the problems that we could solve
And when a situation rises, just write it into an album
Seen it straight to go
I don't really like my flow, no, so
Tell me what you want to hear
Something that were like those years
I'm sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time
Don't need another perfect line
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away
Oh, got no reason, got not shame
Got no family I can blame
Just don't let me disappear
I'mma tell you everything
So tell me what you want to hear
Something that were like those years
I'm ick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time
Don't need another perfect line
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away
So tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time
Don't need another perfect line
Don't care if critics ever jump in line
I'm gonna give all my secrets away
All my secrets away
All my secrets away

Tuesday, March 22, 2011

..Suke dengan '22'..

good morning all.. :) pagi tadi hujan..sejuk kan..org kata ujan pagi2 ni ujan rahmat..moga dimurahkan rezeki kite semua kan..amiiinnnn.. hah ..berbalik pada tajuk kat atas..'22'.. suke nombor ni sbb,ni tarikh lahirnya seorang budak dobot '22/05/2010'..so hari ni..genap la dobot '10' bulan.. smalam dah set pagi ni nak amek pic die..skali tgk die tido dlm kete pagi tadi,trus lupe nak snap..amii gi snap pic jln tgh jammed plak..kekekek..











tapi..tapi..ptg smlm amii ade snap pic dobot..heheh..lastday die 9 bulan.. hah ni la dobot.. :))



..kasik potong..

hah..kasik potong..kekekek..punye la excited.. last month punye cite ni..hihih..excited nak gune sagat baru...
makan seminggu gak la nak baik..nyut nyut denyut ujung kari tu.. ^_^

Monday, March 7, 2011

..seminggu sudah berlalu..

asek terlepas je nak update blog ni hari - hari..konon bz la sgt..by d way nothing interesting last week..busy with keje keje keje..and last week also ade gi menjengah tudung express di subang bestari..very interesting for me..i love simple + quit cheap..so trus order 10 helai pelbagai warna..nak tgk contoh ke? ooooppsss pic takde dlm lappy ni..so kene upload esok la..wait n see..hihi..so kalo ade budget nanti nak try market kat ofis..itu pun kalo takde org kacau..wish me luck.. :p

Wednesday, March 2, 2011

dah masuk MARCH

Assalam everyone..

kejap je dah masuk bulan mac kan..hari ni dah 2nd day..uhuhu..baru je 4 hari tak update blog..
haaa..kitorang sumer dah baik dari selesema..alhamdulillah..
lagi citer..minggu lepas gi jalan2 umah org kawen + umah birthday party kawan amii..
best meriah..color merah lagii..tapi tak lepak lama pun..duk kejap jumpa tuan umah..pastu gi kenduri lain pulak..
nampaknye skang ni debot dah tak brape nak ngan org la..asek merengek jek..senyum pun tak nak..tapi masa kat kenduri lg 1..elok plak die menyegeh..org tak amek,brani la sengeh..heheh..hah pastu kitorg gi lepak umah nekndak kat U.K..tempat dah biasa pegi..debot pun takde la takut..dengan bebas nye debot keliling umah..
yg sonoknye,pandai debot langkah bendul..hihihi..tak sempat nak amek gambar,hp jauh..hahah..pastu lepak mkn kat gerai nekcu mkn laksa..debot mkn biskut aje yek..heheh..pas dah puas,mandi kan debot buat susu..dia guling sana sini..atlast tido jugak.. hah ni cite ari sabtu..cite ari ahad to be continue.. :)